Kantarellsoppa med bacon

ca 4 port
200 g palsternacka
200 g rotselleri
200 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl kantareller
8 dl vatten
2 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
150 g bacon
olivolja, salt och peppar

Skala rotfrukterna och lökarna och dela dem i bitar. Häll olja i en kastrull och stek rotfrukterna och löken gyllenbrun. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar. Koka ca 5 min, tillsätt sedan de rensade kantarellerna. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka. Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka den mixade soppan i kastrullen. Låt soppan koka ca 5 min, smaka av med salt och peppar. Om du tycker att soppan inte är tillräckligt tjock, kan du reda av den. Skär baconet i små tärningar, knaperstek dem i en stekpanna. Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon. Servera med bröd.

This post has already been read 85 times!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *