Panerad sej med citron- och kaprissås

4 portioner

Citron- och kaprissås:

1/3 dl grovhackad kapris
saften från 1/2 citron
2 dl crème fraiche
1 hackad rödlök
1 msk olivolja
salt och peppar

Panerad sej:

4 st sejfiléer
1/2 dl mjöl
1/2 dl ströbröd
1 ägg
salt och peppar
2 msk smör

Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Låt såsen mogna en stund, smaka sedan av den med salt och peppar.
Häll upp lite mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Vispa upp ägget och häll upp det på ytterligare ett fat. Vänd sejfiléerna först i mjölet. Doppa dem sedan i det uppvispade ägget och vänd dem en sista gång i ströbrödet. Stek fisken i smöret, ett par minuter på varje sida tills fisken är genom stekt. Tänk på att pannan ska vara ganska het, annars blir det svårt att få en fin färg på panaden. Salta och peppra efter behag. Servera sejen med citron- och kaprissås och potatis.

This post has already been read 376 times!

1 comment for “Panerad sej med citron- och kaprissås

  1. 16 februari, 2011 at 15:39

    tack så mycket :D den där maträtten såg förresten hur god ut som helst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *