Pastasås med bacon och svamp

ca 4 port
300 g pasta
150 g bacon
200 g champinjoner
1 msk rapsolja
2 dl crème fraiche
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salvia
1/2 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär baconet i strimlor, hacka löken och dela svampen i halvor. Stek svampen i rapsolja i en stekpanna ca 3 min. Lägg i lök och bacon och låt det fräsa med tills baconet är lätt knaprigt. Tillsätt sedan crème fraiche, salvia, oregano, vitlök, salt och peppar. Låt allt koka ihop i några minuter. Häll av pastavattnet och lägg upp pastan på en talrik. Häll över såsen och servera.

This post has already been read 67 times!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *