Recept: Studentens mustiga köttfärssoppa

4 portioner
300 g köttfärs
1 hackad gul lök
2 pressad vitlöksklyfta
5 potatisar
½ blomkålshuvud
3 morötter
2 själkar bladselleri
10 dl vatten
3 dl öl
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 msk fryst persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och hacka lökarna. Bryn köttfärsen lätt i olja tillsammans med  löken och vitlöken i en kastrull. Tillsätt tomatpurén, vattnet, buljongtärningarna, öl, paprikapulver och spiskummin. Låt koka upp. Skala morötterna.
Skär morötterna i små stavar eller skivor och sellerin i lagom stora bitar. Skär potatisen i lagom stora tärningar och gör likaså med blomkålen. Tillsätt  grönsakerna och rotfrukterna i soppan. Och koka ca 20 minuter, tills morötterna och potatisen är mjuka.
Tillsätt persilja, salt och peppar. Smaka av soppan, krydda mer om så behövs. Servera  soppan med en klick gräddfil och ett gott bröd.

 

This post has already been read 3182 times!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *